Er zijn drie SH963-projectoren naast elkaar geplaatst en de kleuren zijn niet helemaal hetzelfde. Is er een eenvoudige manier om de kleuren op elkaar af te stemmen?

04-07-2020

Ja, dat kan heel eenvoudig en zonder speciale apparatuur. De beeldmodus moet voor alle drie de projectoren hetzelfde zijn. Gebruik de projector met de minste helderheid en minst felle kleuren als referentie. Pas de andere twee projectoren daarop aan. Volg deze stappen.
(1) Geef een wit scherm weer (bijvoorbeeld een nieuwe dia van een PowerPoint-presentatie)
(2) Ga naar het menu 'OSD'
(3) 'Beeld' → 'Geavanceerd' → 'Kleurtemperatuur' → stel deze in op 'Gebruiker 1', 'Gebruiker 2' of 'Gebruiker 3'
(4) Ga naar 'Kleurtemperatuur' → 'Gebruiker 1', 'Gebruiker 2' of 'Gebruiker 3' → 'Fijnafstelling'
(5) Selecteer de gewenste kleur en pas de kleurtemperatuur van de andere twee projectoren aan aan de referentieprojector Het kan enige tijd kosten om de kleuren op elkaar af te stemmen.
(6) Ga naar 'Beeld' → 'Basis' en selecteer 'Contrast'
(7) Verlaag het contrast van de andere twee projectoren om deze aan te passen aan de helderheid van de referentieprojector