Hoe kan ik de instellingen van mijn monitor wijzigen wanneer "HDR Emulated" wordt weergegeven in plaats van "HDR On" en de HDR-video er goed uitziet?

04-14-2020

Volg de onderstaande stappen om het probleem te onderzoeken en te verhelpen:
1. Zorg ervoor dat het videomateriaal gecodeerd is met HDR door de HDR-beschrijving of -logo te zoeken. Voor YouTube moet de videokwaliteit-instelling bijvoorbeeld "HDR" aangeven. Voor streamingdiensten, zoals Netflix, zal het HDR-logo op de voorkant van de video worden weergegeven.
2. Controleer de internetsnelheid en zorg ervoor dat deze snel genoeg is om HDR-content te kunnen streamen. Voor bijvoorbeeld HDR-content in 4K-resolutie moet de downloadsnelheid hoger zijn dan 25 megabits per seconde.
3. Controleer de HDR-compatibiliteit van het bronapparaat. De firmware van het bronapparaat moet worden bijgewerkt naar de nieuwste versie en ondersteuning bieden voor HDR en HDCP 2.2.
4. Controleer of de kabels HDR ondersteunen. Voor de beste videokwaliteit worden de bij de BenQ HDR-beeldschermen meegeleverde kabels aanbevolen. Als een afzonderlijk gekochte kabel wordt gebruikt, zorg er dan voor dat deze aan een van de volgende vereisten voldoet:
-HDMI: HDMI 1.4 of nieuwere versies.
-DisplayPort/DP naar MiniDP: DP 1.2 of nieuwere versies.
-USB Type-C: USB-C-gecertificeerd.
Kijk voor meer informatie op httcps://www.benq.com/en/knowledge-center/knowledge/hdr-troubleshooting-instruction.html