Haal alles uit je digibord met deze handige tools

Wanneer je school ervoor gekozen heeft om digitale schoolborden aan te schaffen, wil je er natuurlijk wel optimaal gebruik van maken. Vanuit de ervaring van BenQ is gebleken dat een meerderheid van de gebruikers van digiborden niet alle functies kent die beschikbaar zijn. En dat terwijl er zoveel handige functies zijn: niet alleen voor de docenten en de leerlingen, maar ook voor de IT-specialisten op school. Daarom geven we in dit artikel een overzicht van een aantal handige digibordtools die beschikbaar zijn op de digiborden van BenQ. Op die manier kun je alles uit je digibord halen!

Draadloos samenwerken met InstaShare

InstaShare is een digibordtool waarmee je heel makkelijk kunt presenteren en samen kunt werken tijdens de lessen. Het zorgt ervoor dat je audiobestanden, visuele bestanden en Full HD-video’s soepel kunt streamen. Je kunt met behulp van deze app rechtstreeks content vanaf je telefoon, tablet of laptop op het digitale schoolbord laten zien. Nodig tot maximaal 16 personen uit om samen te werken.

Meerdere accounts managen met AMS

Het Account Management Systeem (AMS) van de digiborden van BenQ is niet alleen handig voor de ICT specialist op school, maar ook voor de docenten. NFC-technologie zorgt ervoor dat het mogelijk is om meerdere accounts tegelijk te managen. Je hebt als gebruiker van het digibord rechtstreeks toegang tot je eigen instellingen en mappen zodra je met de ingebouwde sensor je ID-kaart scant. Schermen die niet in gebruik zijn kunnen hierdoor bovendien makkelijk worden uitgezet. Het slimme Account Management Systeem zorgt bovendien voor onmiddellijke toegang tot belangrijke services voor opslag in de cloud, zonder dat het nodig is om een wachtwoord in te voeren.

Sticky notes op je digibord

Een digibordtool die als zeer handig wordt ervaren is het gebruik van ‘sticky notes’. Docenten en scholieren kunnen het in EZWrite 5 geïntegreerde Cloud Whiteboard gebruiken om notities op te schrijven, in categorieën te verzamelen en/of te bewerken en vervolgens met elkaar te delen.

Maak screenshots en gebruik deze in de les

De Floating Tool van EZWrite 5, heel makkelijk te openen door simpelweg met twee vingers tegelijkertijd het scherm eventjes aan te raken, maakt het mogelijk screenshots van alle content op het scherm te maken zoals content in apps, webpagina’s of video’s. Deze screenshots kun je in EZWrite 5 importeren en daarna samen bespreken.

Op het digibord schrijven of tekenen: handschriftherkenning

De intelligente handschriftherkenning van EZWrite herkent handmatig opgemaakte inhoud zoals met de hand geschreven tekst, cijfers, vormen en tekeningen. Die worden omgezet in digitale, gemakkelijk te gebruiken content, zonder dat het nodig is daarvoor van modus te veranderen.

Overige handige digibordtools voor de leraar

De digiborden van BenQ hebben tot slot nog verschillende handige functies die het lesgeven voor de docenten nog makkelijker en leuker maken. Zoals:

  •  Calculator: altijd een rekenmachine bij de hand.

  •   Scorebord: met deze app kun je de score van verschillende groepen bijhouden. Een kroontje laat zien welke groep er het beste voor staat.

  •   Random nummer generator: met deze app genereer je op een duidelijke, willekeurige manier groepen.

  •   Timer: stel een eindtijd in en de timer telt af naar deze tijd. Handig voor individuele opdrachten zodat de leerlingen zien hoelang ze nog hebben voor de opdracht.

Meer weten?

Wil je meer weten over de verschillende digibordtools of wil je een productdemonstratie? Neem dan gerust contact op. De specialisten van BenQ helpen je graag verder.

Advies nodig?

Maken digiborden onderdeel uit van het ICT-beleidsplan van jouw school in 2020? Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

TOP