Policy Center
BenQ Europe – Δήλωση Απορρήτου για όλους τους Ευρωπαϊκούς (ΕΟΧ) ιστότοπους
 


1. Εισαγωγή  
2. Τι είναι προσωπικά δεδομένα
3. Ποιοι είμαστε
4. Προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε
5. Νομική βάση για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων 
6. Σκοποί της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων
7. Αποθήκευση προσωπικών δεδομένων 
8. Ανταλλαγή δεδομένων με τρίτα μέρη
9. Μέτρα προστασίας 
10. Τα δικαιώματά σας ως υποκείμενο των δεδομένων
11. Επικοινωνήστε μαζί μας
12. Αλλαγές στη δήλωση απορρήτου
13. Παράπονα

 

1. Εισαγωγή

Εμείς, ως BenQ Europe B.V., χαιρόμαστε που ενδιαφέρεστε για την εταιρεία, τα προϊόντα και το σέρβις μας. Είναι σημαντικό για εμάς να προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα σας που μας δώσατε. Στην παρούσα Δήλωση Απορρήτου, θα εξηγήσουμε πώς συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε και προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα. 

Επίσης θα εξηγήσουμε ποια δικαιώματα έχετε όσον αφορά τα προσωπικά σας δεδομένα και πώς μπορείτε να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα. 


2. Τι είναι προσωπικά δεδομένα

Ο όρος προσωπικά δεδομένα σημαίνει οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετίζονται με ένα φυσικό πρόσωπο του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί ('υποκείμενο των δεδομένων').
Ως πρόσωπο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί λογίζεται το πρόσωπο εκείνο που μπορεί να προσδιοριστεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως βάσει αναφοράς σε ένα αναγνωριστικό, όπως όνομα, αριθμός ταυτότητας, δεδομένα τοποθεσίας, ένα online αναγνωριστικό ή βάσει ενός ή περισσότερων συγκεκριμένων στοιχείων που χαρακτηρίζουν την υπόστασή του από φυσική, φυσιολογική, γενετική, διανοητική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική άποψη.
Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες όπως το πραγματικό σας όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και η ημερομηνία γέννησής σας. Πληροφορίες που δεν μπορούν να συνδεθούν με την προσωπική σας ταυτότητα - όπως αγαπημένοι ιστότοποι ή αριθμός χρηστών ενός ιστότοπου - δεν θεωρούνται προσωπικά δεδομένα. 

3. Ποιοι είμαστε

Η παρούσα δήλωση απορρήτου έχει εφαρμογή σε όλη την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από την BenQ Europe B.V., περιλαμβανομένων όλω των θυγατρικών εθνικών γραφείων της BenQ στην Ευρώπη. 

Η διεύθυνση της επίσημης έδρας μας είναι: <p>

BenQ Europe B.V. <br>
Meerenakkerweg 1-17 <br>
5652 AR  Eindhoven <br>
The Netherlands (Ολλανδία) <br>

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το πώς επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, ή αν θα θέλατε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας ως υποκείμενο των δεδομένων, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση privacy@benq.eu 

 

4. Προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε

Επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα επειδή μας έχετε δώσει δεδομένα σας για να συνάψετε μια σύμβαση μαζί μας, ώστε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, ή λάβαμε τα προσωπικά σας δεδομένα από τρίτους για να παρέχουμε σε σας υπηρεσίες και υποστήριξη των προϊόντων μας. Επιπλέον ενδέχεται να μας δώσατε προσωπικά δεδομένα σας για να εξατομικεύσουμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας βάσει των προτιμήσεων και των ενδιαφερόντων σας. 

Επεξεργαζόμαστε τα εξής προσωπικά δεδομένα

·         Όνομα και διεύθυνση
·         Στοιχεία επικοινωνίας (e-mail, αριθμό τηλεφώνου) 
·         Επωνυμία εταιρείας 
·         Διεύθυνση εταιρείας 
          Πληροφορίες πληρωμής (προαιρετικά)

Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείτε τα προϊόντα / τις υπηρεσίες μας, επεξεργαζόμαστε, ανάλογα με το είδος της χρήσης από μέρους σας των προϊόντων / υπηρεσιών, τα εξής δεδομένα τα οποία μπορούν να θεωρηθούν προσωπικά δεδομένα:

  1. Τεχνικές πληροφορίες, περιλαμβανομένης της διεύθυνσης Πρωτοκόλλου Ίντερνετ (IP) που χρησιμοποιήθηκε για τη σύνδεση της συσκευής σας στο Ίντερνετ. 
  2. Τον τύπο και την έκδοση του προγράμματος περιήγησης (περιηγητή), τη ρύθμιση ζώνης ώρας, τους τύπους και τις εκδόσεις των προσθέτων του προγράμματος περιήγησης. 
  3. Λειτουργικό σύστημα και πλατφόρμα. 
  4. Πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, περιλαμβανομένων των ακολουθιών κλικ των Ενιαίων εντοπιστών πόρων (URL) προς, μέσω και από τον ιστότοπό μας. 

Τεχνικές πληροφορίες

Επιπλέον, και για να διασφαλίσουμε ότι κάθε επισκέπτης σε οποιαδήποτε από τους ιστοτόπους μας μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ιστότοπο και να πλοηγηθεί σε αυτόν αποτελεσματικά, παρακολουθούμε το λογισμικό για να προσδιορίσουμε πόσοι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπό μας και πόσο συχνά. Δεν χρησιμοποιούμε αυτό το λογισμικό για να συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα ή μεμονωμένες διευθύνσεις IP. Τα δεδομένα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε ανώνυμη και /ή συλλογική μορφή.

Η πολιτική cookies μας, την οποία μπορείτε να δείτε από την αρχική σελίδα κάθε ενός από τους ιστοτόπους μας, περιγράφει με λεπτομέρειες πώς χρησιμοποιούμε τα cookies. 

5. Νομική βάση για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων βασίζεται στους εξής λόγους όπως καθορίζεται στο άρθρο 6 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΓΚΠΔ): 

1.                   Συγκατάθεση 
2.                   Εκτέλεση μιας σύμβασης
3.                   Συμμόρφωση με μια νομική υποχρέωση
4.                   Ζωτικά συμφέροντα του υποκειμένου των δεδομένων ή άλλου φυσικού προσώπου
5.                   Νόμιμο συμφέρον της BenQ Europe B.V. ή τρίτου μέρους 

Νόμιμα συμφέροντα είναι, για παράδειγμα: Μάρκετινγκ, προστασία, διαχείριση IT, βελτιώσεις στα προϊόντα, δικαστικές διαδικασίες, εσωτερικές επιχειρηματικές διαδικασίες.

6. Σκοποί της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων

Συλλέγουμε από εσάς προσωπικά δεδομένα για έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω σκοπούς. Οι αριθμοί μετά από κάθε σκοπό αποτελούν παραπομπές στη νομική βάση όπως αναφέρθηκε προηγουμένως (άρθρο 5) <p>

1.       Για να σας παρέχουμε πληροφόρηση που έχετε ζητήσει,[1,2] 
2.       για να σας παρέχουμε πληροφόρηση που πιστεύουμε ότι σχετίζονται με ένα θέμα για το οποίο έχετε δείξει ενδιαφέρον,[1,2,5] 
3.       για να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε εμπορικές συναλλαγές μαζί σας, ή με την οντότητα την οποία αντιπροσωπεύετε, για την αγορά από μέρους σας προϊόντων και/ή υπηρεσιών,[2] 
4.       για να εκπληρώσουμε μια σύμβαση την οποία έχουμε συνάψει με εσάς ή με την οντότητα την οποία αντιπροσωπεύετε,[2,3] 
5.       για να εκπληρώσουμε συμφωνίες με σας για το σέρβις και την υποστήριξη των προϊόντων μας,[2,3,5] 
6.       για να διασφαλίσουμε την προστασία και την ασφαλή λειτουργία των ιστοτόπων μας και της υποκείμενης επιχειρηματικής υποδομής,[5] 
7.       για να διαχειριστούμε τυχόν επικοινωνία ανάμεσα σε σας και εμάς, και[2,5] 
8.       για να βελτιώσουμε την προσφορά υπηρεσιών μας. [5] 

7. Αποθήκευση προσωπικών δεδομένων

Αποθηκεύουμε προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με την πολιτική μας διατήρησης δεδομένων λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένες νομικές απαιτήσεις, π.χ. φορολογικό κανονισμό.

8. Ανταλλαγή δεδομένων με τρίτα μέρη

Δεν ανταλλάσσουμε, πωλούμε, μεταφέρουμε ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο διαδίδουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτα μέρη και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον, εκτός αν απαιτείται από το νόμο, εκτός αν απαιτείται για τον σκοπό της σύμβασης, που σας παρέχει υπηρεσίες, ή εκτός έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας να το κάνουμε. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι αναγκαίο να δώσουμε τα δεδομένα σας διεύθυνσης και παραγγελίας στους υπεργολάβους μας όταν παραγγέλνετε προϊόντα. 

Οι επιχειρηματικοί μας εταίροι υπόκεινται στην δική τους πολιτική απορρήτου. Σας προτρέπουμε να εξετάσετε την πολιτική απορρήτου τους πριν τη συναλλαγή. Ειδικότερα, όλες οι συναλλαγές μέσω PayPal υπόκεινται στην Πολιτική απορρήτου της PayPal. 

Εξωτερικοί πάροχοι υπηρεσιών που επεξεργάζονται δεδομένα για λογαριασμό μας έχουν συμβατική υποχρέωση να τηρούν αυστηρά εχέγγυα εμπιστευτικότητας σύμφωνα με το άρθρο 28 του ΓΚΠΔ. 

Ενδέχεται να ανταλλάξουμε τα προσωπικά δεδομένα σας εντός της εταιρείας BENQ για να εκτελέσουμε μια σύμβαση που έχουμε συνάψει μαζί σας, για να εκτελέσουμε υπηρεσίες ή λόγω νομίμων συμφερόντων της BENQ Europe B.V. ( π.χ. για να έχουμε μια κεντρική διαχείριση των υπηρεσιών προς τους πελάτες). 

Μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση και να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε παγκόσμια βάση όπως χρειάζεται για τους σκοπούς που αναφέρονται στην παρούσα Δήλωση.
Στην έκταση που μια τέτοια διεθνής επεξεργασία περιλαμβάνει μια μεταφορά προσωπικών δεδομένων στις θυγατρικές μας ή σε τρίτα μέρη που βρίσκονται εκτός του ΕΟΧ που δεν έχουν λάβει απόφαση επάρκειας δέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τέτοιες μεταφορές υπόκεινται (i) στους συμβατικούς όρους των προτύπων της ΕΕ ή (ii) σε άλλους δεσμευτικούς και κατάλληλους μηχανισμούς μεταφοράς που παρέχουν επαρκές επίπεδο προστασίας σε συμμόρφωση με τον ΓΚΠΔ, όπως εγκεκριμένους δεσμευτικούς εταιρικούς κανόνες. 

9. Μέτρα προστασίας

Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας για να προστατεύσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας. Τα δεδομένα σας αποθηκεύονται σε προστατευμένο περιβάλλον λειτουργίας το οποίο δεν είναι δημόσια προσπελάσιμο.

Επίσης χρησιμοποιούμε κρυπτογράφηση όπου είναι εφικτό, για να προστατεύσουμε τις προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταβίβασή τους.

Παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας ωστόσο ότι παρότι λαμβάνουμε εύλογα μέτρα για να προστατέψουμε τις πληροφορίες σας, κανένας ιστότοπος, μετάδοση μέσω Ίντερνετ, υπολογιστικό σύστημα ή ασύρματη σύνδεση δεν προσφέρει απόλυτη προστασία. Στη δυσάρεστη περίπτωση όπου τα προσωπικά σας δεδομένα εκτεθούν σε κίνδυνο, θα σας ειδοποιήσουμε στον εύλογα συντομότερο δυνατό χρόνο υπό τις δεδομένες συνθήκες.

10. Τα δικαιώματά σας ως υποκείμενο των δεδομένων

Ως υποκείμενο των δεδομένων του οποίου τις προσωπικές πληροφορίες κατέχουμε έχετε ορισμένα δικαιώματα. Αν επιθυμείτε να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα, παρακαλούμε να αποστείλετε e-mail στη διεύθυνση privacy@benq.eu ή να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες που παρέχονται παρακάτω, στην ενότητα "Επικοινωνήστε μαζί μας" με το αίτημά σας για την άσκηση του δικαιώματός σας. Τα δικαιώματά σας έχουν ως εξής: 

Το δικαίωμα πρόσβασης
Μπορείτε να ζητήσετε να δείτε τα προσωπικά δεδομένα τα οποία διατηρούμε για το άτομό σας. Αν υπάρχουν εξαιρετικές περιστάσεις που σημαίνουν ότι μπορούμε να αρνηθούμε να παρέχουμε τις πληροφορίες, θα εξηγήσουμε αυτές τις περιστάσεις. Αν τα αιτήματα είναι επιπόλαια ή παρενοχλητικά διατηρούμε το δικαίωμα να τα απορρίψουμε. Αν η απάντηση στα αιτήματα είναι πιθανόν να χρειαστεί πρόσθετο χρόνο ή προκαλεί μη εύλογες δαπάνες (τις οποίες ίσως χρειαστεί να καλύψετε), θα σας ενημερώσουμε. 

Το δικαίωμα διόρθωσης
Αν πιστεύετε ότι διατηρούμε ανακριβείς ή μη πλήρεις προσωπικές πληροφορίες σχετικά με το άτομό σας, μπορείτε να μας ζητήσετε να διορθώσουμε ή να συμπληρώσουμε αυτά τα δεδομένα. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας για να διασφαλιστεί ότι λανθασμένες/μη πλήρεις πληροφορίες δεν τυγχάνουν επεξεργασίας μέχρι να διορθωθούν.

Το δικαίωμα της διαγραφής (το "δικαίωμα στη λήθη")
Όταν δεν εξακολουθεί να υφίσταται αντικείμενη νομική βάση ή νόμιμος λόγος για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, μπορείτε να ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα. Θα κάνουμε όλες τις εύλογες ενέργειες για να διασφαλίσουμε τη διαγραφή. 

Το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας

Μπορείτε να μας ζητήσετε να σταματήσουμε να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Εξακολουθούμε να διατηρούμε τα δεδομένα, αλλά δεν θα τα επεξεργαστούμε περαιτέρω. Το δικαίωμα είναι εναλλακτικό του δικαιώματος διαγραφής. Αν ισχύει μια από τις ακόλουθες συνθήκες μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας:

a)      Η ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων αμφισβητείται<
b)      Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων είναι έκνομη
c)       Δεν χρειαζόμαστε πλέον τα προσωπικά δεδομένα για επεξεργασία, όμως τα προσωπικά δεδομένα απαιτούνται ως μέρος μιας νομικής διαδικασίας
d)      Το δικαίωμα εναντίωσης έχει ασκηθεί και η επεξεργασία έχει περιοριστεί σε αναμονή μιας απόφασης σχετικά με την κατάσταση της επεξεργασίας

Το δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων
Μπορείτε να μας ζητήσετε ένα αντίγραφο του συνόλου των προσωπικών σας δεδομένων που επεξεργάζεται η BENQ. Θα παρέχουμε τα προσωπικά δεδομένα σε μορφή κοινά χρησιμοποιούμενη και αναγνώσιμη από μηχανογραφική μονάδα. Αυτά θα είναι προσωπικά δεδομένα που έχουμε επεξεργαστεί βάσει της συγκατάθεσής σας ή για εκπλήρωση μιας συμβατικής υποχρέωσης που έχουμε μαζί σας

Το δικαίωμα εναντίωσης
Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία από μέρους μας των δεδομένων σας όταν: 

  • Η επεξεργασία βασίζεται σε έννομο συμφέρον. 
  • Η επεξεργασία γίνεται για το σκοπό απευθείας εμπορικής προώθησης. 
  • Η επεξεργασία περιλαμβάνει αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων και κατάρτιση προφίλ. 

Εξακρίβωση ταυτότητας
Για κάθε αίτημα που υποβάλλετε μπορούμε να σας ζητήσουμε να αποδείξετε την ταυτότητά σας. Ο σκοπός για αυτό είναι να επιβεβαιώσουμε ποιος/ποια είστε ώστε τα προσωπικά σας δεδομένα να μην γίνουν γνωστά σε άλλα άτομα και να διασφαλίσουμε ότι τυχόν αλλαγές δεδομένων γίνονται στις σωστές καταχωρίσεις. 

Απόσυρση της συγκατάθεσής σας 
Μπορείτε πάντα να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας. Αν επιθυμείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, απλά ενημερώστε μέσω ενός από τα κανάλια επικοινωνίας και εμείς δεν θα επεξεργαζόμαστε πλέον τα προσωπικά δεδομένα σας. Αυτό έχει εφαρμογή στα προσωπικά δεδομένα η επεξεργασία των οποίων γίνεται βάσει συγκατάθεσης. 

Προθεσμίες
Θα απαντήσουμε στα αιτήματά σας το συντομότερο δυνατόν αλλά όχι αργότερα από ένα μήνα. Αν δεν τηρήσουμε αυτήν την προθεσμία, θα σας ενημερώσουμε πριν τη λήξη της προθεσμίας. Μπορεί λόγω της πολυπλοκότητας ή του μεγέθους των αιτημάτων σας ο χρόνος απάντησης να είναι έως και τρεις μήνες. 

11. Επικοινωνήστε μαζί μας

Τυχόν σχόλια, ερωτήσεις ή προτάσεις σχετικά με την παρούσα δήλωση απορρήτου ή σχετικά με τον χειρισμό από μέρους μας των προσωπικών δεδομένων σας θα πρέπει να αποστέλλονται μέσω e-mail στη διεύθυνση privacy@benq.eu

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο γραφείο μας χρησιμοποιώντας την ταχυδρομική διεύθυνση ή αριθμούς τηλεφώνων που αναφέρονται παρακάτω:

Υπεύθυνος συμμόρφωσης με τον ΓΚΠΔ
BenQ Europe B.V.
Meerenakkerweg 1-17
5652 AR Eindhoven
The Netherlands (Ολλανδία)
Τηλέφωνο: +31-88-8889200

12. Αλλαγές στη δήλωση απορρήτου

Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να διατηρήσουμε αυτή τη δήλωση απορρήτου όσο το δυνατόν πιο ακριβή και σωστή. Επομένως ίσως χρειαστεί να ενημερώνουμε τη δήλωσή μας.

Η BENQ Europe B.V. επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να πραγματοποιεί αλλαγές οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Επομένως, ελέγχετε τακτικά αν έχουν γίνει αλλαγές.

13. Παράπονα

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συζητήσετε ένα παράπονο, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που παρείχαμε παραπάνω. Όλα τα παράπονα θα τυγχάνουν εμπιστευτικής μεταχείρισης.

Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθείτε από το χειρισμό των δεδομένων σας από μέρους μας, ή για οποιοδήποτε παράπονο έχετε υποβάλει σε μας σχετικά με τον χειρισμό των δεδομένων σας, έχετε το δικαίωμα να κλιμακώσετε το παράπονό σας σε μια εποπτική αρχή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στον ιστότοπο της Autoriteit Persoonsgegevens.

TOP